Ascentlogo

Jaarlijkse keuring

Weet u zeker dat uw keuringsbedrijf alle competenties bezit? Kennis van zaken is essentieel, zeker als we spreken van complexe systemen. Bij Ascent worden uw PBM categorie III met uitermate zorgvuldigheid behandeld. Het is tenslotte uw enige houvast tijdens complexe werkzaamheden!

servicekeuring

Alle persoonlijke beschermingsmaterialen (PBM’s) dienen tenminste elk jaar grondig geïnspecteerd te worden aan de hand van specifieke inspectie criteria. De persoon die deze inspectie uitvoert moet aantoonbaar competent zijn in het uitvoeren van deze taak. Tenminste één keer per jaar moet dit, conform Nederlandse wetgeving, gebeuren door een door de fabrikant geautoriseerd competent persoon (tenzij de fabrikant of richtlijn een frequenter inspectieregime voorschrijft).

Bij een PBM keuring worden alle items gecontroleerd op onder andere veiligheid, functionaliteit, schade en comfort. Hieruit kan blijken dat het PBM goedgekeurd is voor verder gebruik of wordt afgekeurd. In dit laatste geval mag het PBM niet meer gebruikt worden en zal vervangen of gerepareerd moeten worden. Indien de PBM's goedgekeurd worden zal dit in de bij te sluiten administratie worden genoteerd. Deze kan bij controle dienen als keuringsbewijs.

Uiteraard bezitten wij alle autorisaties van de materialen die wij verkopen en gebruiken. Daarnaast nog van een aantal merken die wat minder vaak ons pand verlaten. Wij kunnen hierdoor de aangewezen samenwerkingspartij zijn om deze jaarlijkse keuring te organiseren. Van een compleet en nieuw op te zetten PBM administratie tot het keuren van een enkele helm of harnas. Het is uiteraard van essentieel belang dat de uitrusting die gebruikt wordt voldoet aan alle gestelde normeringen en eisen die gelden op de dag van vandaag.

 

 

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
  • opsturen per post
  • afgeven bij ons op kantoor
  • keuring tijdens cursusdag (‘s ochtends ingeleverd = aan het einde van de cursus retour)

 

Uw voordelen?

  • deskundig advies en directe vervanging en/of reparatie?
  • geen werkdag zonder uw materiaal (indien materiaal tijdens cursusdag wordt ingeleverd) ?
  • minder rompslomp; voor u de lusten, voor ons de lasten?
  • automatisch jaarlijkse keuring (bij iedere herhalingscursus)?
  • de materialen kunnen niet 'kwijtraken' in de post ?
  • zonder zorgen aan het werk!