Ascentlogo

ERRAcursusBedrijven die op grote schaal gebruik willen maken van complexe Rope Access technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van stijgklemmen, afdaaltoestellen, etc., adviseren we de internationale richtlijnen van IRATA te volgen en zich te laten certificeren door deze organisatie.

 

IRATA

 
Type cursus Rope access cursus
Duur 5 dagen
Aantal deelnemers Maximaal 6
Locatie Trainingcentrum Amersfoort
Materiaal Wordt ter beschikking gesteld
Certificering Certificaat met 3 jaar geldigheid

 

IRATA staat voor Industrial Rope Access Trade Association en vormt een uitgekiend certificerings- en kwaliteitssysteem voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. IRATA is ruim vijftien jaar geleden in de UK opgericht in samenwerking met de Britse arbeids-inspectie.

In die tijd is IRATA is uitgewaaierd over de hele wereld en wordt ze vertegenwoordigd in vele landen (alle continenten). Binnen veel bedrijfstakken wordt IRATA gezien als dé norm voor veilig werken waarbij touwen worden ingezet om de arbeidsplaats te bereiken en de werkzaamheden uit te voeren.

 

IRATALOGO

IRATA wordt nationaal en internationaal gezien als kwaliteitskeurmerk. Aan het lidmaatschap worden strenge kwaliteitseisen gesteld. Deze eisen worden gecontroleerd door een onafhankelijke auditor van IRATA.

Ascent is Full member IRATA sinds 2006. Ook heeft Ascent de beschikking over één van de 2 Nederlandstalige assessor's.

Level 1 

  • Basisopleiding waarbij alle aspecten van veilig werken met industriële touwtech-nieken aan bod komen. Een operator niveau 1 werkt steeds onder toezicht van een verantwoordelijke Level 3 (supervisor).
  • Toegakelijk voor iedereen
  • Geen ervaring vereist

Level 2

  • Gevorderde opleiding waarbij de nadruk wordt gelegd op het bouwen van touwinstallaties en het uitvoeren van reddingstechnieken. Een Level 2 neemt verantwoordelijkheid over de ploeg en werkt steeds onder toezicht van een Level 3 (supervisor).
  • 1000 praktijkuren Level 1
  • 1 jaar Level 1 ervaring

Level 3

  • Gespecialiseerde opleiding op hoog niveau, waarbij de nadruk wordt gelegd op complexe reddingen, alternatieve riggingsmethoden, verantwoordelijkheid voor veiligheid en procedures en inzicht bij werksituaties. Aan de klimtechniek worden hoge eisen gesteld en het is slechts voor weinigen weg gelegd.
  • 1000 praktijkuren Level 2
  • 1 jaar Level 2 ervaring
  • Eerstehulp-certificaat

 

Knopcursusplanning 

Groepstraining? Behoefte aan meer informatie, prijzen en/of mogelijkheden?

Vraag meer informatie aan.