Ascentlogo

IRATA membership

Ascent kan u, als onafhankelijke partner, behulpzaam zijn bij de implementatie van de IRATA richtlijnen en het gehele certificerings- en auditproces ondersteunen. Ascent is het enige IRATA centre in de Benelux dat zelf geen werkzaamheden uit voert, zodat wij ons volledig onafhankelijk en ondersteunend kunnen opstellen naar u als Rope Access aannemer. Vrijwel alle Nederlandse IRATA Operator Members zijn klant van Ascent, dus u zult begrijpen dat integriteit bij ons hoog in het vaandel staat!

 

Naast supervisors en trainers beschikt Ascent over een erkende, Nederlands sprekende IRATA Assessor. Wij zijn dan ook als geen ander bekend met alle procedures en richtlijnen van IRATA!

 

Naast de procedurele kant, kan Ascent u behulpzaam zijn bij het trainen van technici en adviseren en leveren van specialistische benodigde uitrusting en beschermings materialen. Ook verzorgen wij de verplichte jaarlijkse PBM keuringen en zijn wij in staat om de door IRATA tussentijds opgelegde keuringen door een IRATA Level 3 Technician uit te voeren.

 

Bij de eerste werkzaamheden, of bij ingewikkelde projecten, kunnen wij u, als IRATA Operator Member, behulpzaam zijn met het superviseren van de werkzaamheden (vanzelfsprekend door een IRATA Level 3), TRA's en het plan van aanpak opstellen of beoordelen.

 

 

Werken volgens IRATA Richtlijnen vs. IRATA Member

 Let op dat IRATA onderscheid maakt tussen certificering van technici en van bedrijven. Dat levert in de praktijk nog wel eens misverstanden op. Zo zijn er bedrijven die onterecht de indruk wekken dat ze door IRATA zijn gecertificeerd als bedrijf of dat ze "IRATA richtlijnen hanteren". In veel gevallen blijkt er slechts sprake te zijn van het feit dat het personeel een IRATA opleiding heeft gevolgd. Veelal zelfs in het laagste IRATA niveau (Level 1). Ze kunnen (nog) geen IRATA richtlijnen volgen, omdat ze niet kunnen voldoen aan één van IRATA's belangrijkste kwaliteitseisen die stelt dat er altijd een Level 3 op de werkplek aanwezig moet zijn. Bedenk dat de Level 1 en 2 niet worden opgeleid om zelfstandig te werken, touwinstallaties te bouwen, etc. In dit geval is er slechts sprake van "werken met IRATA gecertificeerd personeel". IRATA gecertificeerde bedrijven zijn herkenbaar aan het IRATA-logo met daaronder hun certificaatnummer. Dit logo is uw waarborg voor kwaliteit en veiligheid.

 

Voor bedrijven die met Rope Access werken kunnen we niet genoeg benadrukken: zorg dat je procedures en processen kwalitatief goed en veilig in orde zijn en laat je bedrijf certificeren door IRATA!

 

Ascent heeft veel ervaring (internationaal) met het full service begeleiden van bedrijven die de stap naar IRATA willen maken: 

  • IRATA Opleidingen en Assessments
  • Ontwerpen en implementeren van de veieiste procedures
  • Adviseren, leveren en keuren van alle benodigde equipment
  • Begeleiding van het auditproces
  • Ondersteunen van operations waar nodig.