Onlangs hebben MSA en Ascent Safety een overeenkomst getekend waarbij we zijn aangesteld als gecertificeerd MSA-trainingscentrum. Binnen MSA bestond de behoefte om klanten, uitgebreider dan met demonstratie, kennis te laten maken met de valbeschermingsproducten en bijbehorende PBM van MSA. Tevens wil MSA haar klanten de mogelijkheid geven om specifiek op hun producten te trainen teneinde gebruikers competent te maken/ houden.

“We waren op zoek naar een partner met diepgaande kennis en expertise op het gebied van veilig werken op hoogte en een lange track record op het gebied van training”, zegt Tony Eijkelhof – Business Development Manager Fall Protection Benelux bij MSA. “Gezien de verschillende locaties en faciliteiten van Ascent Safety, haar zero-accident rate van meer dan 15 jaar en de prettige manier van samenwerken, is het bedrijf een prima partner!”

Michel van der Flier, Technical and Quality Assurance Manager bij Ascent legt uit: ”Ascent Safety probeert zoveel als mogelijk haar klanten te laten trainen zoals zij werken. Train as you fight is het adagium. In onze trainingscentra werken we dan ook nagenoeg merkonafhankelijk. De valbeschermingsproducten van MSA zijn kwalitatief hoogwaardig en vergen weinig onderhoud en inspectie. Mooie producten om mee te werken en we zijn dan ook blij dat we dit in onze centra kunnen installeren en gebruiken. Daarnaast sluiten de opleidingen van MSA goed aan op ons eigen portfolio. We combineren het beste van de twee partijen.”

Onze trainers zijn inmiddels opgeleid en de trainingsproducten geïnstalleerd. ”We staan te trappelen om te starten met MSA-producten en kijken uit naar de verdere prettige samenwerking met MSA”, aldus Michel.

Leest u graag meer over MSA en de opleidingen, kijk dan op nl.msasafety.com

Bent u geïnteresseerd om kennis te maken of te trainen met MSA valbeschermingsproducten en PBM? Neem dan contact op met onze specialisten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief