• INFO

INFO BLOGS.


TRAINEN IN CORONA TIJD

Hoe kunnen we in een corona crisis toch zorg dragen voor de veiligheid en gezondheid van alle technicians die veiligheid op het werk moeten trainen?

Keuren van (elektrische) middelen

Hoe zit het nu eigenlijk met het keuren van elektrisch gereedschap? Of trappen, ladders en rolsteigers? Je leest het hier.

Verlopen certificering, hoe nu verder?

Wat te doen als binnenkort de certificering verloopt van de GWO trainingen en je geen mogelijkheid hebt om de certificering te verlengen vanwege de Covid-19 uitbraak? Wat kunt u zelf doen en wat zegt de Global Wind Organisation hierover?

Evacueren in de windindustrie, wat zijn de opties?

In de windindustrie wordt steeds meer getwijfeld aan de functionaliteit en veiligheid van de huidige evacuatie apparaten. In sommige social media wordt zelfs gesproken over volledige ontoereikendheid van de bestaande middelen vanwege onvoldoende brandveiligheid.

De update van de Petzl RIG in 2018

De veel gebruikte RIG van Petzl heeft een update gekregen. Hierbij is goed geluisterd naar de feedback van gebruikers. De vernieuwde RIG is, zoals Petzl beschrijft, nog steeds specifiek ontworpen voor ervaren touwwerkers. Dit betekent geen anti-paniekfunctie zoals bij de Petzl ID, noch een rope-catch om te voorkomen dat het touw verkeerd wordt ingelegd.

Hoe arbeidsplaats specifieke training veiligheid op de werkvloer vergroot

De druk op de beschikbare ruimte wordt alsmaar groter met als gevolg dat er steeds hoger wordt gebouwd. Een uitdaging voor vele bedrijven omdat het zorgt voor steeds ingewikkeldere vraagstukken en grotere bedrijfsrisico’s. Dat blijkt ook uit de cijfers...

Veiligheid in hoogbouw magazijnen

Hoogbouw magazijnen zijn al lang geen uitzondering meer in logistiek Nederland. Computergestuurde kranen maken het mogelijk om de distributie van pallets, dozen en kratten op een effectieve manier af te handelen. Hoe goed de kranen ook worden geïnstalleerd en bediend, storingen komen nog altijd voor...

Is de standaard inhoud van de EHBO koffer voldoende?

Tijdens de Eerste Hulp trainingen komt vaak naar voren dat standaard EHBO-koffers geplaatst zijn op de werklocatie. Maar zit in zo’n koffer datgene wat u nodig heeft in een noodgeval? Voor de meeste eerste hulp is de standaard koffer voldoende uitgerust, maar wat als er een slachtoffer is met een slagaderlijke bloeding, een buikwond of een brandwond? Dan houdt het voor de meeste EHBO-koffers snel op.

BHV op hoogte

Door gebruik van de juiste persoonlijke beschermingsmaterialen in combinatie met een gedegen praktijkopleiding is het werken op hoogte de laatste jaren aanzienlijk veiliger geworden.