• EERSTE HULP

ARBEIDSPLAATS SPECIFIEK.

Werken op hoogte geeft nog steeds een hoog risico. De kans dat er een persoon zich bezeert, een verwonding oploopt of in zijn valbeveiliging systeem komt te vallen is altijd aanwezig. Uiteraard hebben wij in Nederland een goed deskundige hulp systeem opgezet. De brandweer is over het algemeen goed opgeleid.

Echter begeven wij ons in, op en rondom vaak zeer complexe constructies. Of op lokaties waar het onmogelijk is om met een redvoertuig te komen. De brandweer en andere deskundige hulp bellen heeft altijd zin, alleen zullen we de personen nog wel bij de deskundige hulp moeten zien te krijgen. De brandweer heeft sowieso een aanrijdtijd en kunnen vaak niet op de specifieke plekken komen. Zelfredzaamheid is cruciaal.

Train as you fight

We praten over redden. We zullen in staat moeten zijn om onszelf of onze collega weg te halen uit een benarde situatie. En redden gaat vaak (lees: altijd) samen met een bepaalde vorm van letsel. Dus eerstehulp vaardigheden zijn essentieel.

Wat wel belangrijk is dat de eerstehulp vaardigheden toegespitst zijn op de specifieke werkzaamheden. Een verwonding verhelpen ziet er anders uit in een donkere besloten ruimte als bijvoorbeeld wanneer dat gebeurd in een verlichte kantoorruimte op de begane grond. Arbeidsplaats specifieke eerstehulp dus. Vanuit diverse branche richtlijnen wordt daar al invulling aan gegeven, zoals GWO first aid bijvoorbeeld.

Ascent kan dat voor uw bedrijf vormgeven. Eerstehulp vaardigheden specifiek voor uw werkzaamheden: essentieel om levens mee te redden!