Tijdens de Eerste Hulp trainingen komt vaak naar voren dat standaard EHBO-koffers geplaatst zijn op de werklocatie. Maar zit in zo’n koffer datgene wat u nodig heeft in een noodgeval? Voor de meeste eerste hulp is de standaard koffer voldoende uitgerust, maar wat als er een slachtoffer is met een slagaderlijke bloeding, een buikwond of een brandwond? Dan houdt het voor de meeste EHBO-koffers snel op.

Hoe ingewikkelder de toegang tot de werkplek, hoe lastiger het wordt voor hulpdiensten om ter plaatse te komen. Hierdoor wordt het risico op een fatale uitkomst bij dit soort verwondingen aanzienlijk groter. Een trauma-kit vergroot de overlevingskans. In deze kit zit een tourniquet, trauma-verband, Woundclot hemostatisch gaas, Burnshield gaas een aantal steriele gaasjes, waarmee voor een groot deel van de verwondingen een tijdelijke oplossing kan worden geboden.

“Ik ben van mening dat je geen complete koffer hoeft mee te nemen naar je werkplek. Maar een aantal essentiële middelen, zoals Woundclot voor kleine- en grote bloedingen en Burnshield bij brandwonden in een kleine kit, zorgt dat je voorbereid bent op het meest voorkomende. De kit is klein en licht is en dus makkelijk mee te nemen.”, zegt Rob de Boer, Trainer bij Ascent. “Uiteraard zal de inhoud van de kit getoetst moeten worden aan de risico inventarisatie en het bedrijfsnoodplan”.

Wilt u meer informatie over de trauma-kit? Of heeft u andere vragen omtrent Eerste hulp? Wij staan u graag te woord via info@ascent.nl of 033-7200998.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief