• OVER ASCENT

  • OVER ASCENT

SAFETY THROUGH EXPERIENCE & FORESIGHT

Ascent Safety creëert veilige en effectieve werkoplossingen voor werk op hoogte, redding en medische eerste hulp. Ascent loopt sinds 2001 op dit gebied voorop en heeft een indrukwekkende staat van dienst waarbij tal van klein-, midden- en grootbedrijven en overheidsorganisaties worden ondersteund.

Ascent is gecertificeerd conform ISO9001:2015 en lid van relevante commissies en verenigingen (IRATA, SPRAT, GWO, NEN, etc.).

Bij Ascent geloven we dat veiligheid van groots belang is! Oplossingen moeten praktisch en effectief zijn. Onze rijke bedrijfsgeschiedenis, persoonlijke achtergrond en operationele ervaring vormen de ruggengraat voor innovatieve en solide oplossingen die onze klanten helpen bij hun dagelijkse activiteiten.

Don’t take our word for it! Kom langs bij onze test- en trainingscentrum en bekijk het zelf.

 

ONZE PEILERS.

HEIGHT SAFETY

Ongeacht hoe moeilijk het is om toegang te krijgen tot de werklocatie; op hoogten, diepten of in krappe ruimtes, Ascent zal ervoor zorgen dat uw personeel veilig en effectief kan werken.

Advies: Risicobeoordeling, (veiligheid) procedures;

Training: Werken op Hoogte, Besloten Ruimtes, IRATA, SPRAT, GWO;

Uitrusting: Onze merken bevatten Cresto, Petzl, ActSafe, MSA en anderen;

Service: Inspectie, reparatie en onderhoud van PBM en werkuitrusting.

Ascent is actief op het gebied van utiliteit, (duurzame) energie, offshore en maritiem, bouw, reddingsdiensten, event-, zware- en petrochemische industrie. We ondersteunen daarin de eigenaren, aannemers en de overheid.

RESCUE

Onze uitgebreide reddingsoplossingen voor nationale en regionale reddingsorganisaties, klein-, midden- en grootbedrijf omvatten procedures, trainingen en oplossingen door middel van het gebruik van uitrusting.

Onze indrukwekkende staat van dienst bevat onder andere de ontwikkeling van de eerste Rope Rescue Unit van de Nederlandse overheid. Wat begon als een proef in 2003 is uitgegroeid tot een uitgebreide samenwerking en een blauwdruk voor de industrie. Verschillende reddingseenheden volgden in hun voetsporen.

MEDICAL

Ascent Medical richt zich op de verkoop van innovatieve, praktische en effectieve uitrusting en training voor spoedeisende medische zorg.

Ons uitgebreide trainingsportfolio varieert van praktisch gecertificeerde trainingen voor privé- en werksituaties tot uitgebreide training voor professionele reddingseenheden, wetshandhavingsinstanties en militaire eenheden.

Uitrusting wordt aangeboden op basis van een risicobeoordeling of de uit te voeren taken. Ascent vertegenwoordigt ook WoundClot Trauma: een reeks revolutionaire hemostatische producten ontwikkeld om te ondersteunen bij Advanced Trauma Life Support (ATLS).