TRAINEN IN CORONA TIJD

Ons grote voordeel van de hele crisis is dat we creatief, efficiënt en vooral heel klantgericht zijn gaan denken. Uiteraard willen we dat onze cursus faciliteiten goed bezet zijn gedurende de week. En bezet blijven. Maar het gaat verder. Hoe zit het met (verlopen) certificeringen van de technicians? Hoe blijven de technicians bewust van alle gevaren waaraan ze dagelijks aan worden bloot gesteld? Hoe blijven ze geschoold in alle technieken en op de hoogte van de nieuwe stand der techniek? Die vragen hebben ons in staat gesteld om weer te gaan trainen.

Beperkt?

Het is maar hoe je het bekijkt. Uiteraard hebben we onze maatregelen genomen. Uiteraard nemen wij de richtlijnen en aanbevelingen ter harte. En uiteraard bieden we onze cursussen en opleidingen niet aan zoals een paar maanden geleden. Maar er kan weer getraind worden. En misschien wel minder beperkt als dat je zou denken.

Hoe dan?

We hebben een aantal aanvullende maatregelen genomen, naast de reeds bekende maatregelen vanuit het RIVM:

  • Facilitair zijn er volop zone- en afstandsmarkeringen geplaatst. Zo krijgt iedere cursist een eigen plaats toegewezen, wordt er per persoon een lunchpakket geregeld en krijgt iedere cursist een eigen box met alle benodigde PBM tot zijn of haar beschikking.
  • Uiteraard wordt iedereen uitgebreid gebrieft bij binnenkomst over de genomen maatregelen en hoe we daarmee omgaan (en met elkaar) gedurende de cursus.
  • Het dragen van handschoenen is verplicht, materialen worden met regelmaat ontsmet en zijn er desinfectiemiddelen beschikbaar in het hele pand. Het pand wordt met extra zorg schoongemaakt.
  • De praktijkruimte is zo ingedeeld dat de vereiste afstand wordt gegarandeerd. Reddingen worden uitgevoerd met dummy’s, welke ook weer met regelmaat worden schoon gemaakt.
  • Plus nog een aantal aanpassingen die het voor ons mogelijk maken de risico’s beheersbaar te maken.

Kortom; we kunnen weer aan de gang!

Concreet

Ascent safety biedt haar cursussen weer aan. Weliswaar in een aangepaste vorm. Een aantal brancheorganisaties hebben richtlijnen uitgevaardigd waaraan we ons conformeren.

Kijk hier voor meer informatie rondom de Corona crisis en overige vragen met betrekking tot onze GWO trainingen en IRATA trainingen.

Zijn er meer vragen met betrekking tot opleidingen of certificering? Laat het vooral weten. We helpen je graag verder.